Інтерв'ю
ЛОКМАЙСТЕР-ЦЕНТР ЗАМКИ БРОНЕДВЕРІ

Локсмайстер-центр "Замки бронедвері"

 

Нам вдалося поспілкуватися зі справжньою іконою сфери безпеки міста Полтави. Виявилося, що приблизно до середини 2000-х рр.. у місті не було якого-небудь центру, який би серйозно просував питання безпеки на місцевому ринку. Звісно, люди брали якісну продукцію європейських брендів, однак далеко не в тій кількості, яка мала би бути. Ситуація змінилася, коли на ринок вийшов магазин, що водночас займався… виробництвом дверей. Та керівник магазину швидко зрозумів, що самі двері без належного захисту не будуть нічого коштувати, тож він одразу потурбувався про те, щоб у двері, на той момент уже Локсмайстер-центру «Замки бронедвері», встановлювалася виключно якісна продукція безпеки. Представник цього Локсмайстер-центру – Котляр Сергій Володимирович – розповів деякі деталі з буднів його роботи:

  1. Як починали свою діяльність і коли саме почали працювати з SPV Company Ltd.?
  2. Сергій Котляр: Дверима я почав займатися у 2000 році. Тоді ще не було спеціалізованих магазинів, точніше їх було доволі мало. Двері продавалися по суті через оголошення в газетах. Ми ж почали робити двері практично в гаражі, і з 2004 року в нас уже був свій повноцінний магазин у центрі міста з хорошою виставкою. А 2005 року ми вже мали цех із виробництвом, тобто могли виготовляти доволі великий об’єм дверної продукції. У цеху працювало тоді людей десять. Одразу ж, 2005 року, я спробував вийти на SPV Company Ltd., оскільки тоді був попит на дорогі хороші замки. Звісно, починаючи роботу із засобами безпеки 2003 року, я почав возити замки з Барабашово. Але які там могли продавати замки – Guardian, Apex, щось із Туреччини… Була там точка, куди я підійшов і запитав щодо оптових продажів замків. Вони тоді посміхнулися й дали мені каталог SPV Company Ltd., бо це була звичайна роздрібна точка. Тоді я зателефонував у СПВ. Виявилося, що в Полтаві уже є два їхніх представника. Щоправда, люди з SPV приїжджали, пропонували свою продукцію, робили їм гарну знижку від роздрібних продажів, однак ці представники продавали замало замків. Коли ж я зателефонував, мені також запропонували знижку, однак дуже маленьку. Тим не менше, ми почали працювати, продавати. З часом знижка збільшувалася і деякий час ми навіть були дилером продукції СПВ у Полтаві, тобто через нас брали засоби безпеки інші магазини та точки.

  3. За рахунок чого Ви виграєте у конкурентів?
  4. С. К.: По-перше, у нас надзвичайно хороше місце розташування – це центр міста. По-друге, в нас чудово оздоблений офіс, маємо чудову виставку. По-третє, прекрасна підготовка спеціалістів. Більше ніхто, крім нас, не супроводжує продукцію безпеки від MUL-T-LOCK і ABLOY повноцінним сервісом.

  5. Який асортимент продукції має Ваш магазин?
  6. С. К.: Можемо запропонувати замки. Звісно, основне це циліндри від MUL-T-LOCK і ABLOY. Броненакладки для наших дверей також пропонуємо, як і захисну фурнітуру ROSTEX. Особливо останню беруть люди, які здійснюють ремонт у квартирі. Продукцію декору і дизайну ми не надто активно продаємо, хоча з Vinorit працюємо постійно. Щоправда, опосередковано. Так виходить, що дверне полотно ми беремо в інших фірм, а вони вже приходять з плівками Vinorit.

  7. Яка продукція користується найбільшою популярністю серед споживачів?
  8. С. К.: Найбільшою популярністю користуються само собою циліндри MUL-T-LOCK і ABLOY.

  9. Чи реагує Ваш магазин на індивідуальні замовлення, коли серед запропонованого товару немає потрібної моделі? Як?
  10. С. К.: У нас практично всі замовлення індивідуальні – що по дверях, що по встановленню замків. Кожні двері виготовляються індивідуально. Наприклад, є такий проект – «Новый мир». У базу вони ставлять циліндр 7х7. Сам по собі циліндр непоганий ,він якісний, однак зламати його зараз уже не складно. А от ми потім людям міняємо таку продукцію на ABLOY, змінюємо утеплювачі в дверях, гумки змінюємо. Тобто ми не лише зі своїм працюємо, але й із продукцією інших підприємств. Так само врізаємо замки в саморобні двері, ставимо хороші броненакладки на товстих сталевих гвинтах. Це, наприклад, той же таки MUL-T-LOCK SL3. Виходить у нас все практично спрямоване на індивідуальне замовлення від споживача.

  11. Який захист і моделі (залежно від асортименту) Ви би особисто порадили покупцям?
  12. С. К.: Однозначно пораджу ABLOY Protec, однозначно броненакладку MUL-T-LOCK SL3. А далі можна порадити й систему Cliq та дорожчі броненакладки DISEC.

  13. Розкажіть про найцікавішого клієнта/продаж/замовлення за всю практику?
  14. С. К.: Практично кожен раз усе відбувається нестандартно, з кожної ситуації виходимо нормально. Були випадки, коли неякісно встановлювалася фурнітура. Наприклад, людина купує в нас набір, але замовити послуги встановлення не наважується – чи то їй здалося, що в нас дорого, чи то у неї якісь знайомі були, що займалися монтажем, невідомо. Люди їм двері відкривають, а такі горе-монтажники роблять. Тому були випадки, що ми переробляли чужу роботу. Нечасто, звісно, але буває. Зокрема, неправильно встановлений набір з перекосом, щось недорізане, щось недопиляне – таке було. А інших випадків, особливо критичних, я не пригадую.

  15. Як плануєте надалі розвивати Ваш магазин і співпрацю з SPV Company Ltd.?
  16. С. К.: Співпрацю будемо розвивати й надалі. Зараз же в нас є сервіс по циліндрових платформах від MUL-T-LOCK 7х7, ClassicPro й Interactiv+. MT5+ ми теж уже оволоділи, в нас є спеціаліст з досвідом роботи більше 5 років, відповідно він високої кваліфікації, тобто усі ці циліндри він розбирає, ремонтує. В принципі плани в нас є на ABLOY – хочемо ще сервіс ABLOY у нас зробити.