Що відкриває ключ / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди

  • 27.11.2012

    Що відкриває ключ

    Що відкриває ключ
    Безпека - поняття не пасивне. Це результат Ваших власних зусиль, підкріплений підтримкою професіоналів у цій галузі. Наприклад, двері, які закривають вхід у приміщення, необхідно розглядати як цілісну конструкцію, кожний елемент якої доповнює інші, що в результаті дає комплексне рішення безпечного замикання.

    Безумовно, «серцем» дверей є замок. Від нього, його конструкції і надійності залежить рівень захисту. Однак слід розуміти, що установка якісного замку з високосекретним механізмом на неякісні двері - це марна трата коштів і часу, так як в цьому випадку саме двері виявляються слабкою ланкою в замикаючої конструкції. Тому наша мета – розповісти Вам про всі компоненти, які можуть забезпечити комплексну безпеку кожного житлового або комерційного приміщення.

    Умовно їх можна розділити на такі розділи: «Замкові циліндри», «Замки», «Фурнітура», «Системи контролю доступу». Ми починаємо знайомити Вас із замковими циліндрами і продовжимо розповідь про інші компоненти захисту в наступних номерах.
     
    \"\"
    З
     
     
     
    1. Перший диск циліндра із загартованої сталі для захисту від висвердлювання
     
    2. Загартована сталь
     
    3. Сталевий бар - захист від злому
     
     
    Секретна частина замка
     
    Циліндри є секретною, кодовою частиною механізму циліндрового замку. Такий тип замків отримав велике поширення, завдяки тому, що має ряд беззаперечних переваг, серед яких – зручність користування, заміни та сервісного обслуговування, а також висока секретність при відносно невеликих розмірах ключа. Секретність деяких циліндрів сягає сотень мільярдів комбінацій. Сам показник секретності визначається кількістю математичних комбінацій. Методика визначення секретності циліндра прописана у вимогах стандарту ДСТУ EN 1303. Це діючий в Україні стандарт, який базується на європейському стандарті EN 1303.

    Чим вища секретність, тим вище клас циліндра і тим, відповідно, циліндр є більш стійким до методів «чистого» розтину, за допомогою спеціальних інструментів, відмичок.
     
    За типом конструкції циліндри поділяють на:
    Штифтові (пінові). Стопорні елементи механізму циліндра виконані у вигляді штифтів (пінів) - деталей циліндричної форми;
    Пластинчасті. Стопорні елементи виконані у вигляді пластин складної конфігурації;
    Дискові. Роль кодових елементів виконують диски з прорізом.
     
     
    Способи розкриття і захист від зламу
     
    Існує ряд способів розкриття циліндрів, інформацію про них можна прочитати на великій кількості відповідних сайтів і форумів. Однак згідно статистики, яку веде Українська Локсмайстер Федерація, яка працює в постійному контакті з правоохоронними органами, близько 77% таких відкриттів припадає на два способи.
     
    \"\"
     
    Циліндровий механізм є продуктом точних технологій, однак потребує додаткового захисту від «неголосного» злому
     
    Перший - це спосіб «чистого» відкриття за допомогою відмичок, другий – спосіб «неголосного» зламу, коли циліндр одним клацанням переламується навпіл. Ці два способи розтину використовуються злодіями найчастіше через те, що відбуваються тихо, без залучення уваги оточуючих.Тому в першу чергу треба подбати про захист від розтину відмичками та «неголосного» злому.
     
    Важливим показником стійкості циліндра від «чистого» зламу є точність виготовлення його складових частин, що забезпечує мінімальні відхилення розмірів.

    Високої ж точності виготовлення можуть похвалитися тільки провідні світові виробники замкової продукції, що використовують дороге прецизійне (високоточне) обладнання. Крім іншого, згідно з європейськими вимогами, циліндри проходять на випробування зносостійкістю і впливом руйнівних чинників навколишнього середовища. Саме тому при виготовленні якісних циліндрів і ключів до них використовують загартовану сталь і стійкий до стирання сплав нізільбер.

    Тільки відповідність усім вимогам дозволяє присвоїти замковому циліндру певний клас безпеки. Відповідно, чим вище клас циліндра, тим довше механізм здатний чинити опір розтину і працювати більш довговічне, без збоїв.
     
     
     
    ... а також підсилюють пластини в корпусі циліндрів стандарту High Security
     
    Вибирайте високобезпечний циліндр. Опиратися відкриттю відмичками, а також забезпечити довгу і надійну роботу, можуть циліндри, які мають клас секретності не нижче High Security. До них, наприклад, відносяться: VACHETTE® (Франція), МUL-T-LOCK® (Ізраїль), ABLOY® (Фінляндія), КАВА (Швейцарія) і GeGe (Австрія).

    Атака на циліндри високого рівня безпеки вимагає не тільки майстерності, а й часу. Час є найбільш критичним фактором при спробі несанкціонованого проникнення до приміщення. Тому останнім часом почастішали випадки проникнення злочинців у житло шляхом силового зламу циліндрових механізмів замків, встановлених на металевих вхідних дверях. Це є наслідком того, що споживач не вживає заходів щодо захисту циліндра, встановленого в замок вхідних дверей. Для таких цілей служить спеціальна захисна фурнітура та броненакладки. Підібрати її правильно Вам допоможуть фахівці Локсмайстер-центру: продавці-консультанти і майстри-інсталятори.
     
     
     
    Для цього призначена захисна фурнітура...
     
     
    Системи розмежування доступу

    Ще одна важлива властивість циліндрів - те, що на їх базі можна будувати автономні, але надійні системи розмежування доступу «Один для всіх» та «Майстер-ключ». Система «Один для всіх» дає змогу споживачеві відкривати одним ключем різні типи замків, які йому належать. Наприклад, хвіртку, будинок, гараж, баню і сарай можна закривати одним ключем, навіть якщо замки використовуються різної конструкції - врізаний, навісний, накладної і навіть меблевий.

    Головне, щоб вони були з одним типом ключа. Якщо Ви хочете, щоб садівник відкривав тільки хвіртку і сарай, няня - тільки хвіртку і будинок, а члени родини могли відкривати всі двері - це вже система «Майстер-ключ». При цій системі ключ у кожного один, але з різними можливостями. Більш того, систему можна пов\'язати так, щоб ключем від будинку можна було б відкривати і двері офісу.

    На вже існуючих об\'єктах система виконується шляхом закупівлі нових циліндрових механізмів і заміною їх в існуючих замках. Але краще і дешевше передбачити це рішення на етапі будівництва, купуючи замки одного виробника з одним типом ключа.

    При цьому необхідно взяти до уваги одну, але дуже важливу річ: при побудові складних систем доступу таємність циліндра падає. Тому замовляти системи «Майстер-ключ» необхідно лише на базі циліндрових систем високої безпеки. Такий сервіс пропонують тільки провідні виробники: MUL-T-LOCK®, ABLOY®, VACHETTE® (Франція), КАВА (Швейцарія) і GeGe (Австрія).

    При необхідності системи можуть бути перекодовані або розширені. Отримати консультацію або замовити систему можна в найближчому Локсмайстер-центрі. Виготовляються вони в стислі терміни і на фірмовому обладнанні, або безпосередньо на заводі-виробнику.
     
     
     
    Система «Майстер-Ключ». Замість громіздких зв'язок ключів - один ключ з великими можливостями
     
    Захист ключів від дублювання

    Купуючи циліндр, переконайтеся, що ключі захищені від дублювання. Це означає, що зробити копію такого ключа зможуть тільки в авторизованому сервісному центрі на спеціальному обладнанні. Це зменшує ризик того, що при потраплянні в чужі руки хтось зможе несанкціоновано виготовити копію. Дублікати ключів роблять тільки за наявності спеціальної картки авторизації. На сьогодні в Україні діють авторизовані сервісні центри по виготовленню додаткових ключів до систем MUL-T-LOCK®, ABLOY®, КАВА (Швейцарія) і GeGe (Австрія), а ключі до таких циліндрів, як VACHETTE® (Франція), виготовляються безпосередньо на заводі-виробнику.
     
     
    Де купити високобезпечний циліндр
     
    Високобезпечний циліндр та іншу продукцію безпеки слід купувати в спеціалізованих магазинах – Локсмайстер-центрах. Тільки там отримаєте якісну консультацію про властивості циліндрів, Вам допоможуть підібрати замок і циліндр в залежності від Ваших вимог і конструкції дверей, при необхідності до Вас приїде майстер для зняття замірів.
     

    У них працюють сервісні центри, де можна виготовити додатковий ключ, замовити системи «Один для всіх» та «Майстер-ключ», які стали користуватися популярністю не тільки в офісах, але і у власників приватних будинків, дач, котеджів. Експерти з безпеки, які пройшли відповідну підготовку в Навчально-дослідному центрі Української Локсмайстер Федерації, забезпечать якісний монтаж циліндрів, замків, фурнітури, дверей, а також сервісне, гарантійне та післягарантійне обслуговування.
     
    \"\"
     
     
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору