Автоконсалтинг: Як викрадають авто "одним дотиком" / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Новини компанії
Головна > Інфоцентр > Новини компанії > Автоконсалтинг: Як викрадають авто "одним дотиком"

  • 10.05.2011

    Автоконсалтинг: Як викрадають авто "одним дотиком"

    Автоконсалтинг: Як викрадають авто
    «У Києві затримали двох викрадачів, які спеціалізувалися на дорогих авто, - пише видання «Автоконсалтинг». - Вони, як розповіли нам у Голосіївському райуправлінні міліції, крали виключно «Лексуси» і «Тойоти Прадо». «Вони зізналися у трьох викрадення в нашому районі і в двох - у Деснянському», - розповіла Юлія Мусташ, прес-офіцер Голосіївського райуправління міліції.
     
    29-річний і 41-річний чоловіки діяли вночі. В інтернеті купили прилад, який на відстані може відсканувати сигналізацію.
     
    Сидячи в засідці, коли водій закривав авто, викрадачі сканували захисний пристрій машини. Потім, щойно господар заходив до під'їзду, відкривали машину. «Заводили вони її за допомогою універсального ключа і їхали. Машини відганяли до Київської області, де спеціально знімали будинок з гаражем. Авто там стояли 2-3 дні. За цей час вони встигали поміняти номери і всі інші пізнавальні знаки», - говорить Мусташ. Автомобілі продавали в сусідні області через посередника. Їхали вони до нього за відпрацьованою схемою: попереду, на відстані двох кілометрів, на особистому авто один з викрадачів, а ззаду - другий на краденому. Перший дивився, чи немає даішників. Викрадачам загрожує до 13 років.
     
    Виникає питання: "А як викрадачам вдавалося так легко розкривати автомобілі, оснащені новітніми сигналізаціями?". На жаль, угони  "одним дотиком" стали вже не рідкістю. Зловмисники отримали таку "зброю", проти якої зараз намагаються знайти протиотруту виробники автосигналізацій. На даний момент можна стверджувати, що навіть оснащення автомобіля автосигналізацією - це ще не гарантія, що його не зможуть викрасти».
     
     
    Дійсно, адже основне призначення сигналізації - це сигналізувати про небезпеку. І, всупереч поширеній думці багатьох автовласників, цей пристрій викраденню не запобігає. До того ж, легкість дистанційної нейтралізації пристрою за допомогою кодграбберов підтверджує його неефективність.
     
    Якщо в автомобілі є штатна сигналізація, її слід підсилити іммобілайзером, який встановлюється під капотом автомобіля, а на сам капот встановити замок капота. Так само необхідно встановити замок, що блокує коробку перемикання швидкостей механічно.
     
    Такі протиугінні пристрої неможливо нейтралізувати безконтактним методом. Експерти з автомобільної безпеки з метою ефективного захисту авто від угону рекомендують обов'язково встановлювати механічні протиугінні пристрої - адже саме вони здатні захистити автомобіль у момент викрадення. При спробі викрадення для зловмисника важливий час - і чим більше перешкод - тим більше шансів зберегти автомобіль. Як правило, якщо після 5-10 хвилин викрасти автомобіль не вдалося, злодії залишають свою «жертву».
     
    Приклади, наведені вище, не єдині. І єдиний ефективний вихід - це захист авто за допомогою механічних протиугінних засобів.
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Статті
Вгору