MUL-T-LOCK® Omega — на варті Вашої приватності / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Новини компанії
Головна > Інфоцентр > Новини компанії > MUL-T-LOCK® Omega — на варті Вашої приватності

  • 29.03.2017

    MUL-T-LOCK® Omega — на варті Вашої приватності

    MUL-T-LOCK® Omega — на варті Вашої приватності

    Питання приватності завжди спонукали фахівців до створення замка, який можна було б назвати ідеальним.

    Основні вимоги до нього вже існують:

    секретність (щоб протистояти спробам відмикання відмичкою);

    надійність (механізм замка повинен служити тривалий термін часу і забезпечувати його бездоганну роботу);

    захищеність (замок має бути захищеним від спроб вандального зламу).

    Отже, відповідність зазначеним критеріям дозволить максимально наблизити замок до «ідеального».

    Якби ми хотіли створити «ідеальний замок», то треба було б створити його із секретністю, як у циліндрового, і так, щоб сам механізм секретності був усередині. Таку спробу вже зробили інженери компанії MUL-T-LOCK® ITALY.

    Розробкою цієї компанії стали силові замки OMEGA. Їх суттєва відмінність полягає в тому, що в них застосовується 9-піновий механізм секретності (циліндр). Піни цього механізму розміщені у трьох різних площинах. При цьому циліндровий механізм секретності знаходиться всередині корпусу замка.

    Загально відомо, що циліндрові замки мають більшу секретність. Комбінаторика циліндрів рівня Extra High Security сягає мільярдів комбінацій. Але «серцем», секретною частиною такого замка є циліндр, який і треба захищати. Його захист забезпечують додаткові броненакладки.

    В порівнянні з циліндровими замками замки сувальдного типу мають обмежену кількість комбінацій. Але, якщо подивитись на двері, де вони встановлені, то можна побачити, що сам секретний механізм замка (сувальди) розташований всередині полотна дверей і недоступний ззовні. Тому навіть уявлення того, що механізм секретності знаходиться всередині і породжує асоціацію зі словом «захищеність».

    При розробці MUL-T-LOCK® OMEGA були прийняті такі рішення:

    щоб захистити замкову шпарину від встромляння будь-якого інструменту (відмичка, зкручувач, тощо), всередині неї розміщено твердосплавний стрижень із загартованої сталі. Він також захищає секретний механізм від свердління і, одночасно, слугує направляючою, яка визначає профіль ключа;

    профіль ключа є патентованим і захищеним від несанкціонованого дублювання. Виготовлення дублікатів ключів можливе тільки в авторизованих сервісних центрах;

    для досягнення найвищого захисту можна додатково закріпити на корпус замка твердосплавну протисвердлильну пластину;

    захисна проти свердлильна пластина є і на декоративних накладках, які одночасно  виконують функцію декоративної фурнітури, прикриваючи вирізи у дверях.

    Окрім того, фурнітуру також оснащено підпружиненим ободом, який дає змогу підлаштуватися під товщину дверного фасаду.

    Що ж стосується надійності, то тут велику роль відіграють матеріали, з яких виготовлено самі замки, культура виробництва, а також застосування шестеренчасто-редукторних механізмів для забезпечення плавної і легкої передачі крутячого моменту від ключа з подальшим перетворенням його у зворотно-поступальні рухи ригелів замка і тяг додаткових систем замикання.

    Важливою перевагою замка OMEGA є те, що дія цього замка побудована на принципі функціонування зубчастого редуктора. Це захищає ключ від зношування, яке неминуче під час прокручування механізму, до якого прикріплені тяги приводу додаткових механізмів і точок замикання. Окрім того, такий спосіб передачі обертального моменту також захищає і сам механізм замка від пошкоджень в результаті зусиль, що передаються на нього під час керування ригелями і тягами.

    Самі ключі мають дещо незвичну форму, проте є практичними, компактними і зручними в користуванні. Шарнірне з'єднання дозволяє легко прибирати стрижень ключа всередину його пластикової головки. У складеному вигляді ключ коротшає на 3 см, і стає не довше звичайного ключа від циліндрового замка.

    Додатково слід звернути увагу на те, що застосування циліндрового секрету замка надає йому всі переваги циліндрових замків, включаючи перекодування і реалізацію системи оперативної зміни коду замка «Світлофор».

    Так, останні моделі замків OMEGA PLUS® комплектуються карткою власника та трьома типами ключів: ключ чорного кольору (2 шт.), ключ із зеленою міткою (5 шт.), ключ із жовтою міткою (1 шт.). Також передбачений комплект ключів із червоною міткою, який використовується у випадку втрати ключів із зеленою та жовтою мітками. Таке розподілення ключів дозволяє самостійно здійснити перекодування замка, наприклад, після завершення монтажних робіт, а також у разі втрати або крадіжки ключа.

    Коротко послідовність перекодувань можна описати так:

    ключ чорного кольору. Це монтажний ключ, що використовується робітниками під час ремонтних та оздоблювальних робіт;

    ключ із зеленою міткою. Ключ, який використовується господарем об'єкту після завершення монтажних та оздоблювальних робіт. При першому повороті цього ключа замок самостійно перекодовується і дія чорного (монтажного) ключа скасовується;

    ключ із жовтою міткою використовується у випадку втрати ключа з зеленою міткою з першого комплекту ключів. При цьому перекодуванні дія ключа з зеленою міткою скасовується і замок перекодовується на ключ із жовтою міткою. Необхідну кількість ключів з жовтою міткою можна замовити в авторизованому сервіс-центрі за карткою власника;

    ключ із червоною міткою.  У випадку, якщо і ключ з жовтою міткою було втрачено, власник може звернутись до сервісного центру і карткою. За вказаним на картці кодом власнику виготовлять ще один комплект ключів-дублікатів із червоною міткою, які анулюють дію ключа із жовтою міткою.


     

    Варто зазначити, що всі замки OMEGA постачаються із карткою власника, яка містить унікальний код, за яким, в разі потреби, авторизованим сервісним центром можуть бути виготовлені дублікати оригіналів ключів. Дублікати виготовляються тільки при пред'явленні картки власника.

    Підсумовуючи вищесказане, можна виокремити основні особливості і переваги італійських силових замків OMEGA компанії MUL-T-LOCK®:

    механізм з підвищеним рівнем захисту;

    6-й (вищий) клас безпеки за рівнем секретності;

    наявність, так званих, моделей «Моноблоків» з незалежним системами замикання;

    можливість самостійного перекодування замка;

    контроль за виготовленням ключів;

    запатентовані замок і ключ.

    Отже, замки OMEGA, завдяки своїм експлуатаційним показникам і високому рівню безпеки, які гарантовані виробником MUL-T-LOCK® ITALY, забезпечують ультимативний захист доступу до об’єктів.

    Матеріали по темі:

Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Статті
Вгору