Matter-over-Thread майбутнє розумного будинку / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Новини компанії
Головна > Інфоцентр > Новини компанії > Matter-over-Thread майбутнє розумного будинку

  • 21.11.2023

    Matter-over-Thread майбутнє розумного будинку

    Matter-over-Thread майбутнє розумного будинку

    Пристрої для розумного дому – це продукція, яка останнім часом динамічно розвивається та постійно вдосконалюється для того, щоб кінцевий користувач мав змогу не тільки легко користуватись ними в повсякденному житті, але й мав змогу легко додавати нові пристрої до своєї системи розумного дому.
    ◉ Саме для того, щоб максимально спростити підключення нових пристроїв до системи розумного дому й був створений Matter — новий стандарт сумісності, який розроблений і керується Connectivity Standards Alliance (Альянсу зі стандарту підключень).
    Початково до Альянсу увійшли Google, Apple, Samsung та Amazon. За останні декілька років до CSA приєдналося й інші організації. Наразі до Альянсу приєдналось біля 600 компаній з усього світу, включно й компанію NUKI (з 2022 р.).
    Офіційний реліз першої версії Matter відбувся в осені 2022 року.
    ◉ В чому основні переваги стандарту Matter?
    Універсальний стандарт підключення Matter значно спрощує роботу з розумними домашніми пристроями, надаючи дверному замку, розумній лампочці та іншим пристроям можливість безпосередньо спілкуватися один з одним” – через Wi-Fi або за новим стандартом бездротового зв'язку під назвою Thread.


    Matter також спрощує процес налаштування – сумісні пристрої автоматично показуватимуться на смартфоні для подальшого підключення.
    Це означає, що керувати всіма своїми девайсами, такими, наприклад, як розумний замок NUKI, розумна лампочка, розумна розетка і кондиціонер, ви зможете з одного застосунку. Якщо ви власник Iphone, то це буде додаток "ДІМ". І вам не потрібно встановлювати велику кількість окремих додатків виробників.
    Крім того, завдяки спільній мові, яка є локальною для кожного будинку і не залежить від “хмари”, пристрої можуть керуватися кількома екосистемами розумного будинку або голосовим помічником.
    ◉ Стандарт Matter інтегрований у основні платформи розумного дому, включаючи Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home і Samsung SmartThings.


    З часом Matter має стати новим єдиним стандартом розумного будинку в усьому світі.
    Які пристрої підтримують Matter?
    Група компаній, що підтримують Matter, величезна і продовжує зростати. Зі стандартом Matter сумісні розумні пристрої багатьох відомих брендів:
    Як приклад – розумні замки NUKI нового 4-го покоління NUKI 4.0/ NUKI 4.0 Pro, які щойно анонсовані виробником - вже повністю підтримують стандарт Matter.
    ◉ Дізнатися ціну на розумні замки NUKI можна за посиланням: https://lock.ua/catalog/zamki-dlya-smart-home/?sort=price&order=ubiv&set_filter=y&arrFilter_653_2681788440=Y

     

Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Статті
Вгору