Індустріальне зачинення на базі E-LOCK та NEXGEN / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Індустріальне зачинення на базі E-LOCK та NEXGEN

  • 01.09.2009

    Індустріальне зачинення на базі E-LOCK та NEXGEN

    Індустріальне зачинення на базі E-LOCK та NEXGEN

    Здавалося б які проблеми? В магазині або на базарі можна купити замки на будь-який смак і гаманець. Купили, встановили, замкнули, ключі передали відповідальним особам.

    Все просто коли кількість ключів сягає півтора-два десятки – можна якось розібратись, - до кожного ключа додати брелок, чи ще якось зробити маркування. А якщо дверей кількасот? Громіздкі зв’язки ключів в сучасному світі виглядають анахронізмом, як і касетний аудіо магнітофон, мобілка зразка 90-х чи ПК на базі 486-го процесора. Невже неможливо якось вирішити цю задачу? Можна.

    Існує добре відоме традиційне рішення - система «Майстер-ключ» на базі механічних циліндрів. Та цей засіб має певні обмеження – чим більше циліндрів, що підлягають майстеризації, тим складнішою є система «Майстер-ключ» і тим складніша її побудова. Крім того, маємо чітко розуміти – скільки потрібно ключів і що робити у разі втрати одного чи декількох з них, тощо.

    Альтернативою звичним механічним системам є розробки компаній E-Lock (Ізраїль) - KnockN'Lock, відома вітчизняному споживачеві під красномовним ім’ям «Дятел»; та MEDECO (США) – NEXGEN.

    Ізраїльські замки «Дятел» в Україні відомі вже кілька років. І за цей час завоювали міцні позиції на замковому ринку, отримавши схвальні відгуки користувачів. Та й не дивно – чому має бут інакше, якщо замки, по-перше надзвичайно крипто- та зломостійкі, по-друге, надійні в роботі, і по-третє, існує система налагодженого сервісу, яка дозволяє оперативно розв’язувати будь-які проблеми, що виникають в процесі експлуатації та встановлення. Досі в асортименті, представленому на ринку, були універсальний замок (призначений для встановлення на двері приміщень, автомобілів, контейнерів) та циліндри DIN стандарту. В 2009 році компанія E-Lock анонсувала вихід ряду новинок:

    - універсальний замок з можливістю дистанційного керування – сумістивши його з GSM-модемом та пристроєм дистанційного керування, можна забезпечити відмикання замка з будь-якої точки земної кулі, прославши СМС-повідомлення, або зателефонувавши;

    - САМ - замки для замикання технічних скринь, електрощитів, депозитаріїв;

    - блокіратори рухомих механічних частин (наприклад, для блокування тяг у добре відомих замках багато спрямованого замикання);

    - замки для сейфів;

    - реле, що використовується як прихована кнопка запуску.

    Окрім розширення асортименту, зросли і технічні можливості самих замків, надавши їм додаткові споживчі переваги. Відтепер універсальні замки можна програмувати на відчинення за певним графіком на разове або кількаразове відчинення сервісним кодом, чи відчинення лише при одночасному застосуванні двох ключів з різними кодами (підвищення рівня безпеки).

    До того ж можна проводити аудит подій – під’єднавши замок до КПК USB-дротом - зчитати з пам’яті замка відомості про останні 864 подій з зазначення часу й дати. Установам чи приватним особам, для яких контроль доступу відіграє важливу роль, такі можливості – надзвичайно приємна новина. До того ж традиційні характеристики замка «Дятел» вражають - монтаж всередині приміщення без будь-яких ознак ззовні.

    Як наслідок, зловмисник не бачить де встановлено замок, таким чином не має до нього доступу не зруйнувавши дверне полотно, або навіть не розуміє що саме заважає відкриванню дверей; значна сила утримання (близько 1,5 тони) при спробі віджати двері фомкою; безвідмовна робота при температурі середовища від -40С до +70С; використання одного ключа для кількох сотень різних замків. А також можливість прописування в один замок багатьох ключів з різними кодами. Отже при побудові систем безпеки в приватному чи в корпоративному секторі із застосуванням продукції E-Lock переваги для користувачів є ще більш значними.

    Систему, розвитком якої у 2002 році став NEXGEN почали розробляти ще в середині 80-х. Замовником її була компанія NYNEX (New York & New England Telephone Co) – телекомунікаційний гігант, у власності якого на той час знаходилося понад 180 000 (сто вісімдесят тисяч) платних телефонних апаратів громадського користування. Задачі, які були поставленні перед проектувальниками вражали уяву – потрібно було виробити принципово нову адекватну заміну механічному замиканню.

    При цьому, кількість ключів від об’єктів власності компанії сягнула 300 000 (трьохсот тисяч), а для їх зберігання було створене спеціальне сховище з механічною системою пошуку та видачі потрібного ключа. Тож, від самого початку NEXGEN проектувалася як інтелектуальна система безпеки з великим потенціалом керованості. Наразі вона забезпечує по-перше, високу безпеку, по-друге, гнучкість у керуванні доступом та виконання контролю доступу, по-третє, облік подій і можливість складання звітів про останні події. Під маркою NEXGEN виробляються замки для обладнання CAM та T-Handle, висячі замки та напівциліндри стандарту DIN.

    Застосовуючи їх, можна замкнути буквально будь-що - двері, ворота, автомати з продажу напоїв чи снеків, депозитні скриньки, шухляди в письмовому столі, громадські таксофони тощо. Корпуси виробів виготовляються із якісної нержавіючої сталі, завдяки чому електронна начинка має надійний захист від шкідливого впливу навколишнього середовища пил, бруд, корозія їм не страшні. Не страшні й високі чи низькі температури – NEXGEN продовжує працювати коли навколо все охолоджується до 40С або нагрівається до +60С.

    Відмикання здійснюється універсальним електронним ключем. Одночасно ключ є елементом живлення для замків та зчитує з пам’яті замків дані про останні події. Завдяки комп’ютерному програмуванню, з’явилась можливість дуже чітко регулювати графік роботи ключа – можна запрограмувати його таким чином, що відчиняти той чи інший замок він буде лише щопонеділка або щодня з десятої ранку до другої пополудні, або коли завгодно, якщо це не суперечить потребам компанії. Окрім того, одним і тим самим ключем може бути забезпечене відчинення до 11000 (одинадцяти тисяч) різних замків. Фантастика втілена в життя.

    Система створювалася з можливістю робити аудит. Кожен замок має вбудований чіп пам’яті на 2 тисячі подій, а ключ – на 6 тисяч. Електронна техніка чітко фіксує, коли і яким ключем проводилось відчинення або навіть спроба відчинити замок. Завдяки загальному технічному прогресу, замкова галузь також інтенсивно розвивається, зручність, надійність та безпека в них поєднується все частіше. І надзвичайно приємно, що користуватися плодами цього розвитку ми маємо змогу вже зараз.

     

Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору