Доступ під контролем / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди

  • 26.02.2013

    Доступ під контролем

    Доступ під контролем
    Для офісів, громадських будівель, готелів та ресторанів СКД давно стали невід'ємною частиною.
     
    Оцінивши по достоїнству зручність таких систем, власники приватних будинків також стали активно їх встановлювати. Завершуючи цикл матеріалів про комплекс захисту житла, ми розповімо про особливості вибору СКД і його комплектуючих для забудовника.
     
     
    Коли ви вдома...

    Проживаючи в приватному будинку, ви неодноразово стикалися з ситуацією, коли прийшли гості і потрібно бігти відкривати хвіртку чи двері. А якщо за вікном дощ, холод або палюче сонце? І навіть в гарну погоду бажання виходити на двір є не завжди. Для зручності багато домовласників встановлюють у своїх будинках систему відеоспостереження та контролю доступу, яка серед інших функцій дає змогу відкривати двері, не виходячи з дому. Робота такої системи забезпечується завдяки двом складовим - керуючим і виконавчим елементам.

    Принцип дії системи полягає в тому, що керуючі елементи «подають команду» виконавчим пристроям, які здійснюють відкриття замикаючої системи дверей.
     
    До керуючих елементів відносяться контролери та домофони.
     
    До виконавчих - електромеханічні замки, електрозащіпки, магнітні замки, електроригелі.
     
     
    Проста система, що складається з домофона та електрорігеля YLI, дозволить відкрити хвіртку гостю не виходячи з дому
     
     
    Керуючі елементи

    Зручним, надійним і завдяки цьому - популярним керуючим елементом є контролер. Пристрій керує виконавчим елементом за допомогою коду, картки або радіобрелка (радіоконтролера).
     
    Насправді сфера застосування цього елемента СКД більш широка. Контролер стане незамінним пристроєм для обладнання житлових приміщень та господарських споруд. Він дає змогу отримувати доступ без механічного ключа.
     
    Увівши код або приклавши безконтактну картку, ви безперешкодно потрапите в потрібне приміщення. Контролер забезпечує доступ по картці або коду. Існують моделі, які дають змогувикористовувати і код, і картку одночасно.
     
    Залежно від умов використання, ізраїльська компанія Rosslare запропонувала лінійку контроллерів з різними девайсами. Серед них - контролери підвищеної безпеки, для інтенсивного використання, антивандальні, зовнішні і внутрішні.
    P

    Контролер дозволяє откивать двері без використання мехначеского ключа - за кодом або картці
     
     
    Виконавчі елементи

    Виконавчі елементи призначені для утримання замикаючого пристрою в закритому положенні. Виконавчі елементи блокують двері. Вони ж і відкривають двері після набору коду на панелі контролера або натискання кнопки домофону. Вимоги до виконавчих елементів - це надійність замикання, довговічність, стійкість до несприятливих умов і міцність.

    Виконавчі елементи часто встановлюються на вулиці, де вони піддаються негативному впливу навколишнього середовища. Тому потрібно завжди стежити не тільки за зносостійкістю і надійністю виробу, але й за його стійкістю до несприятливої погоди.

    Німецька компанія Eff Eff виробляє електрозащіпки для зовнішнього використання. Котушка всередині корпусу захищена від потрапляння вологи. Сам корпус електромеханічної защіпки має покриття, яке захищає корпус від корозії. Часто в якості виконавчого елемента встановлюють електроригельний замок YLI, який допоможе надійно закрити дерев'яні, металеві та скляні двері в складі СКД з автоматичною затримкою відкритого стану - від трьох до дев'яти секунд.

    Ідеальним рішенням для хвіртки буде магнітний замок SECURITRON. З його допомогою можна закривати будь-які двері, хвіртки, ворота. Вироби складаються з електромагніта, який встановлюється на фіксованій рамі, і зворотної планки, яка монтується на рухомих елементах - хвіртці, воротах. Вироби стійкі до впливу несприятливих факторів навколишнього середовища, що доведено низкою випробувань. SECURITRON продовжує коректно працювати навіть під водою. Виробник упевнений в якості продукції на 100% - це підтверджується наданням довічної гарантії на виріб.
     

    ... І коли вас немає

    СКД дозволяє контролювати своє майно, перебуваючи поза об'єктом. Віддалений контроль доступу на базі GSM-модему допоможе на відстані контролювати положення ригеля замка, а також ставити приміщення під охорону і знімати з охорони за допомогою мобільного телефону. Все це - практично з будь-якої точки планети.

    Це рішення незамінне для власників квартир, приватних будинків, дач, котеджів, гаражів. На GSM-модем надходить інформація з датчика руху, який сигналізує про зміну стандартного стану всередині приміщення. Датчики безпеки можуть реагувати на різні зміни - руху, присутності, обсягу, розбиття скла і т. д.

    У разі, коли вхід до приміщення здійснюється з відома господаря, система може контролювати ситуацію, коли той, хто увійшов, залишить приміщення. Для цього система до відкриття замка знімається з охорони. Через певний час система знову ставиться під охорону, і в разі, якщо той, хто знаходиться в приміщенні, до цих пір не покинув його і не зачинив за собою двері, почне подавати сигнали тривоги за допомогою СМС-повідомлень. Сучасні системи віддаленого контролю дають змогу встановлювати мікрофон і прослуховувати що відбувається в приміщенні. Більш того, з їх допомогою усередині приміщення можна регулювати температуру. Щодо останньої, GSM-модем працює при температурах від -30 ° С до +55 ° С, що дає змогу застосовувати його не тільки в квартирах і приватних будинках, але і в приміщеннях господарського призначення.
     
     
    За допомогою GSM-модему контролювати що відбувається в будинку можна практично з будь-якої точки планети
     
     
    «Дятел»-охоронець

    Нова сходинка в організації СКД - технологія Knock Code Technology. Описана нижче система найчастіше застосовується для вхідних дверей, рідше її встановлюють у хвіртку.

    Knock Code Technology - це технологія передачі кодованого акустичного сигналу з криптостійкою комбінацією, який поширюється у твердих предметах і, на відміну від радіохвиль, не може бути відсканований. Така технологія втілена в універсальному замку Knock N'Lock ізраїльського виробництва. Knock N'Lock прозвали «дятлом» - за характерні постукування при відкриванні.

    Виріб не має зовнішніх деталей і ознак монтажу. Knock N'Lock - це нова лінійка замків, яка об'єднує краще в механіці і електроніці, має високий рівень захищеності шифрування. Knock N'Lock VL 463 можна відкрити за допомогою ключа-брелока або кодової панелі. У пам'яті замка може програмуватися одночасно до 500 кодів.

    Кожен ключ-брелок Knock N'Lock повністю персоналізований під кожного користувача. Це забезпечується гнучкістю, коли потрібно внести зміни і забезпечити безпеку, тому що завжди є можливість відмінити право доступу для втрачених ключів.
     
     
    ► Відкрити замок Knock N'Lock можна набравши код на панелі або на брелоку, який прикладається до дверей
     
     
    Хто закриє двері?

    У наші дні дотягувач часто називають ознакою «цивілізованих» дверей. Виріб забезпечує обов'язкове закриття дверей і робить його плавним. Дотягувач дає змогу зберігати тепло в приміщенні. Він же є елементом системи контролю доступу, який не дозволяє залишити двері у відкритому стані. Різноманітність дотягувачів дає змогу підібрати виріб абсолютно на будь-які двері - металеві та дерев'яні, важкі вхідні та міжкімнатні, протипожежні. Серед опцій - фіксація відкритого положення, затримка закриття дверей, регулювання швидкості. Дотягувачі не порушать зовнішній вигляд дверей і інтер'єру приміщення. Японська компанія Ryobi виготовляє дотягувачі прихованого монтажу та вироби для дверей з вишуканим дизайном. Якщо дотягувач встановлюється в двері неопалюваного приміщення, необхідно звернути увагу на робочу температуру. Фінські дотягувачі Abloy будуть надійно працювати при діапазоні температур від -35 ° С до +50 ° С.
     
     
    Де знайти
     
    Замовляти розробку і введення в експлуатацію СКД потрібно в професійних Локсмайстер-центрах. Локсмайстер - фахівці в галузі замкових технологій. Вони допоможуть підібрати максимально відповідні для вашого об'єкта виконавчі елементи. Сьогодні електронне керування доступом - найсучасніше напрям в галузі безпеки.

    Застосування електромеханічних елементів забезпечує зручність і гнучкість функціонування житла, дає змогу організувати розмежування і контроль доступу.
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору