Щит замка, дверей краса / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Щит замка, дверей краса

  • 11.01.2013

    Щит замка, дверей краса

    Щит замка, дверей краса
    Безпека - поняття абстрактне тільки на перший погляд. Насправді - це комплекс, у якого є свої обов'язкові складові. Якщо говорити про безпеку помешкання, то головним її елементом є вхідні двері. Замковий циліндр, замок, фурнітура, петлі - це не повний список елементів, які роблять двері недоступними для грабіжників.
     
     
     
    «Піраміда» класів безпеки
     
     
    Захисна і не дуже. Як відрізнити?
     
    Вибираючи фурнітуру для вхідних дверей, ми найчастіше керуємося естетичними потребами, і зовсім не надаємо значення важливості такої складової, як безпека. А дарма. Якщо у вас в дверях стоїть фурнітура, прикріплена за допомогою чотирьох болтів-саморізів, які можна відкрутити зовні звичайною викруткою - вважайте, що ніякого захисту немає. Такий виріб демонтується протягом 30 секунд і відкриває доступ до секретного механізму замка. У той же час захисна фурнітура стійко триматиметься протягом як мінімум 30 хвилин. Завдяки чому? У таблиці ми привели найпоширеніші методи фізичного впливу на фурнітуру.
     
    Як бачимо, якісний виріб в змозі стати серйозною перешкодою на шляху у зловмисників.
     
     
     
    Для збільшення зображення натисніть на картинку
     
     
    Справа вибору
     
    Різниця між захисною фурнітурою і її імітацією - відчутна. Адже це - щит, який першим приймає на себе удар.
     
    І якісна захисна фурнітура в змозі захистити вхідні двері відразу від злому - вандального і інтелектуального. Фурнітура, яка може по праву називатися захисною, повинна мати високий клас зламостойкості. Виріб, який відноситься до 3-4 класу, зможе на довгий час затримати зломщиків, а то й зовсім відлякати. Адже купуючи продукцію, ви купуєте час, протягом якого злодій намагатиметься відкрити двері. І, зіткнувшись з труднощами вже на першому етапі, зломщик з великою долею ймовірності піде шукати здобич «простішу».
     
    Обов'язковими складовими захисної фурнітури є міцні вузли кріплення, масивна захисна плата, спеціальне зовнішнє стійке покриття. При цьому доступ до самої секретної частини замку - циліндру - повинен повністю закриватися протектором (шайбою), виготовленої з високоміцного матеріалу. Якщо розглянути в світлі цих вимог фурнітуру, представлену на українському ринку, своєрідним еталоном захисних властивостей слід вважати чеську Rostex. Фурнітура кріпиться за допомогою гвинтів діаметром 8 мм, має загартований протектор циліндра із захистом від свердління і міцне антивандальне покриття.
     
     
    Abloy: фінський комплекс безпеки - екстремальна надійність

     
    Що необхідно захищати?
     
    Захищати необхідно основний і додатковий замкові механізми. Для додаткових замків і замків з ручками на роздільних щитках використовуються захисні протектори, так звані броненакладки. Вироби також повинні мати загартований протектор циліндру, який забезпечить захист замку. Броненакладка повинна монтуватися так, щоб із зовнішнього боку дверей її не можна було зняти. Бажано, щоб протектор циліндра мав на конструкції посилюючу пластину. Серед фурнітури є вироби особливого призначення, стійкі до впливу високих температур. Протипожежна фурнітура встановлюється в вогнестійкі двері разом з протипожежними замками. Серед виробників протипожежної фурнітури особливої уваги заслуговує продукція компанії Nemef. Ручки виготовляються зі спеціального пластика, який при пожежі не виділяє шкідливих речовин.
     
    Крім антивандальних функцій, захисна фурнітура для дверей продовжує термін експлуатації замку і його секретної частини - з її допомогою зменшується попадання вологи і бруду всередину виробу.
     
     
     
     
     
    Захисний протектор Mul-T-Lock використовується на основних або додаткових замках для захисту циліндра від вандального злому або вибивання
     
     
    Зовнішній вигляд «щита»
     
    Вхідні двері - це перше, на що звертаємо увагу. Тут все повинно бути ідеально. Оздоблення дверей, ручки, бронекладкі, петлі і навіть циліндри повинні гармоніювати між собою. Саме завдяки деталям створюється стиль всього приміщення. При поєднанні кольору, форми, покриття, фактури захисної вхідний, міжкімнатних, меблевої фурнітури створюється цілісність і завершеність усього дизайну будинку.

    У ряді продукції брендів Rostex, Mul-T-Lock, Abloy можна підібрати комплект і з відповідним дизайном, і з відповідним рівнем безпеки.

    Виробники пропонують серії фурнітури, виконані в єдиному стильовому і кольоровому рішенні з міжкімнатної фурнітурою. У лінійці продукції є різні дизайни - від лаконічних класичних до сучасних суворих стилів. Є і рішення для різних за призначенням інтер'єрів - приватних, офісних, громадських і промислових приміщень. Фурнітура створює і підкреслює цілісність стилю дизайну всього приміщення. Інтер'єр - це картина, яка повинна бути написана одним художником, в одній техніці, де кожен дрібний мазок несе атмосферу стилю і настрою.
     
     
     
     
    Захисна фурнітура Rostex Decor має максимальний, 4-й клас безпеки
     
     
    Комплекти захисної фурнітури Rostex Astra на основний і додатковий замок дозволяють оформити двері в одному стилі
     
     
     
    Покриття бувають різні

    Зовнішній вигляд фурнітури залежить не тільки від дизайну. Важливо якість покриття і матеріалу, з якого виготовлений корпус. На практиці перевірено - дешева ручка через півроку втратить привабливий зовнішній вигляд. Адже фурнітура піддається багаторазовим різним впливам, тому матеріали покриття повинні бути зносостійкими. Особливу увагу слід приділити фурнітурі в дверях, через які проходить великий потік людей, - адже багаторазовий щоденний контакт підвищує вимоги до якості покриття. Наприклад, фурнітура чеського виробництва Rostex має покриття з нітриду титану - матеріалу, який використовується в стоматології та для обробки куполів храмів. Покриття фінських виробів Abloy пристосоване до експлуатації в жорстких умовах навколишнього середовища – у спеку або холод, при високій вологості повітря і на пекучому сонці. Ця фурнітура стійко витримає будь-які метеонезручності - адже клімат країни-виробника дає змогу випробувати її якості відразу на ділі.
     
     
    Такий важливий монтаж

    Здавалося б, вибрали фурнітуру і надійну, і красиву - справу зроблено. Але ні ... Попереду ще монтаж. Саме від нього залежить коректна робота будь-якого виробу безпеки. І тільки грамотно встановлений комплекс, що складається із замкового циліндра, замка і фурнітури забезпечить високу безпеку вхідних дверей. Установку повинні здійснювати професіонали. Особливо складною є задача по заміні замка і циліндра на двері, де раніше були встановлені такі вироби - необхідно, щоб існуючі отвори були закриті. Вибрати і встановити захисну фурнітуру допоможуть фахівці професійних Локсмайстер-центрів. Локсмайстер-центри пропонують види фурнітури, призначені для монтажу як на нові, так і на старі двері. У таких центрах ви зможете вибрати захисну фурнітуру і замовити її монтаж.

    Важливим критерієм, який буде гарантувати якість - як виробів, так і послуги, є проходження навчання та оцінка Українській Локсмайстер Федерації - незалежної громадської організації, яка об'єднує експертів галузі безпеки.
     
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору