Михайло Кременецький: «Якщо працюєте зі Spetrotec, значить автомобіль у надійних руках» / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Михайло Кременецький: «Якщо працюєте зі Spetrotec, значить автомобіль у надійних руках»

  • 06.11.2012

    Михайло Кременецький: «Якщо працюєте зі Spetrotec, значить автомобіль у надійних руках»

    Михайло Кременецький: «Якщо працюєте зі Spetrotec, значить автомобіль у надійних руках»
    Spetrotec Ltd - ізраїльська компанія, яка спеціалізується на розробці і виробництві протиугінних систем. Протягом декількох років «СПВ Компані Лтд» імпортує іммоблайзери Spetrotec (Спетротек) на український ринок. Оцінивши високу якість продукції ізраїльського виробника, компанія ухвалила рішення про розширення асортименту протиугінних систем іммобілайзерами Spetrotec (Спетротек). Про те, що дає змогу Spetrotec Ltd (Спетротек) дотримуватися найвищих критеріїв якості і при цьому гнучко реагувати на потреби ринку, розповів директор з маркетингу та розвитку бізнесу на території Європи Михайло Кременецький.
     
     
    Заснували компанію Spetrotec Ltd в 1985 році. Розкажіть, будь ласка, коротко історію - від становлення і до наших днів.
     
    i - Перші кроки компанії були дуже оригінальними та цікавими. Розробник перших пристроїв Spetrotec (Спетротек) - Слави Пір - виходець із України. У шкільні роки він переїхав до Ізраїлю. Першу сигналізацію розробив і встановив собі на автомобіль у віці 20 років. Потім систему стали замовляти друзі, знайомі, сусіди. Належно оцінивши функціональність пристрою, його стали замовляти все більше і більше людей. Попит на виріб став зростати і розробник системи зареєстрував ПП. Не справляючись один, Слави став наймати співробітників. Саме так - цеглинка за цеглинкою - це приватне підприємництво перетворилося на компанію, яка сьогодні одна з найпрогресивніших в Ізраїлі з виробництва протиугінних пристроїв.
     
     
    Завдяки чому протиугінним системам вашого виробництва вдалося завоювати ринок Ізраїлю?

    Напевно, варто почати з головного - чому цей напрям є перспективним в Ізраїлі. Геополітичне положення Ізраїлю таке, що дуже швидко з будь-якої точки країни можна виїхати на територію автономії Палестини. У системи перехоплення і захисту є мало часу, щоб встигнути щось зробити. Адже, якщо викрадений автомобіль перетинає кордон, забрати його звідти можна тільки з танками. Поліція не буде йти під автомати заради викраденого автомобіля. Через ситуацію, що склалася, страхові компанії терпіли величезні збитки. Був час, коли за рік в Ізраїлі уганяли близько 40 тис. автомобілів. Тоді країна займала перше місце в світі по числу викрадень. Потім ці машини на контрольованих територіях розбиралися і ці ж запчастини «чорними» дорогами поверталися в країну. Беручи до уваги ситуацію, що склалася, ми вийшли на діалог зі страховими компаніями і запропонували співпрацю.

    Перш за все, ми дуже ретельно вивчали способи викрадень автомобілів. Аж до того, що викуповували за готівку викрадені автомобілі та вивчали те, як його завели, як обійшли штатну систему охорони і т.д.

    На основі отриманих даних стали розробляти «протиотруту». Такі ж способи роботи ми практикуємо до сьогодні. Ми дуже багато івестуємо в розвиток - адже злодії знаходять нові способи викрадень і ми повинні йти не просто в ногу з часом, а бути на крок вперед - і винаходити нові технології з протидії угонам.

    На сьогодні з упевненістю можна говорити, що ізраїльські протиугінні пристрої - одні їх кращих в світі.
     

     
     
    А які в Ізраїлі найпопулярніші методи угонів?

    Стиль викрадень автомобілів ділиться на дві групи. Перші, коли йдеться про популярні у злодіїв моделі авто. Викрадачі приходять укомплектовані електронікою до даного автомобілю, відкривають його, змінюють повністю всі бортові комп'ютери з комплектами ключів та замків. Це довго, трудомістко і дорого. Не кожен викрадач може дозволити собі таку комплектацію і час. Це - не 30 секунд, а 2-3 хвилини. І це багато, враховуючи, що, як правило, на угон не витрачається більше ніж 3 хвилини.
    Досить великий відсоток людей, заходячи в супермаркет, втрачають пильність. У них досить легко витягнути ключі професійному кишеньковому злодію. У такому випадку викрадачі працюють парами.

    Для першого випадку найнадійніший метод захисту - електронно-механічний.

    Для захисту блоку управління є спеціальна компанія «Сейфкар», що спеціалізується на виробництві спеціальних сейфиків з металу, які запобігають вимкненню блоку управління автомобілем. Пристрій кріпиться зривними гвинтами. Сейф знаходиться в дуже складнодоступному місці. Тому демонтувати його, наприклад, за допомогою болгарки, практично неможливо. Розробляється такий захист на кожну конкретну модель автомобіля. Вже сьогодні деякі страхові компанії виставляють обов'язковою умовою такий захист блоку управління автомобілем.
     
     
     
    Другий спосіб викрадення - крадіжка ключів. Для захисту від другого способу угону найбільш ефективним буде картковий Genie і кнопковий іммобілайзери - саме ці системи не дадуть можливості несанкціоновано управляти автомобілем. І якщо кнопковий іммобілайзер Spetrotec (Спетротек) - продукт знайомий для українського споживача, то картковий не дуже давно з'явився на ринку. Розкажіть, будь ласка, про переваги системи.

    Genie Card - один з видів іммобілайзерів. Всього у Spetrotec (Спетротек) їх близько п'яти. У Genie Card є ряд переваг не тільки для користувачів, але і для самих установників. Ми зробили все можливе для легкості установки системи і для простоти її обслуговування. Створюючи Genie Card, ми розробили простий і доступний алгоритм отримання нових карток, або видалення загублених, виходу з форс-мажорних ситуацій, в які може потрапити клієнт. Коли людина приїжджає на фірму і каже: «Хлопці, я загубив картку, а, можливо, її в мене вкрали ...»

    На наше прохання відділ програмістів зробив простим алгоритм відновлення.
     

     
     
    Скільки часу необхідно для заміни картки?
     
    Це займає 3-4 хвилини.
     

    Тобто, як виготовити додатковий ключ.

    Так, за умови, що фахівець добре знайомий з системою. Достатньо один раз це зробити - установникові не потрібно буде дивитися в технічний опис.
     
     
    При такій простоті виготовлення додаткових карток у споживача може скластися враження про те, що виготовити дублікат картки так само просто і для постороннеого. Хот я це не так. Розкажіть, чому.

    Кожна картка має свій унікальний код. У самій системі є блок пам'яті. Ми не - дублюємо картки - в готову картку записуємо унікальний код.
    Цей код не знає навіть установник - він знаходиться на руках у користувача. Код аварійного відключення надруковано на стікері. Цей код дає змогу деактивувати захист. Якщо установник запише собі цей код і, знаючи клієнта (№ машини, адреса і тд), він спокійно може приїхати до нього вночі і вкрасти машину. Тому в установника немає доступу до секретного коду.
     
     
     
    А якщо втратити цей код?

    Тоді треба міняти систему. Ми з нашими партнерами в таких ситуаціях працюємо на рівні «не карати» клієнта - замінюємо систему і не беремо за це грошей. Я сам був установником, потім керував установчим центром Spetrotec (Спетротек) і бачив очі людей, які втрачали ключі. Нова система, встановлена безкоштовно, завжди стає великим сюрпризом. Наші клієнти знають: «Ви працюєте зі Spetrotec (Спетротек), значить автомобіль у надійних руках». І для захисту наступного авто клієнт знову приходить до нас...
     

    ... Чудовий маркетинговий хід! А які кроки ви робите для популяризації Spetrotec (Спетротек) в Ізраїлі, в інших країнах?

    В Ізраїлі нам реклама не потрібна. У цій країні за нас все вирішили страхові компанії. Сьогодні неможливо застрахувати автомобіль без протиугінної системи.

    В Ізраїлі діє близько двадцяти страхових компаній. Завдяки вищезгаданим центрам з вивчення продукції, які дають рекомендації щодо захисту, вимоги до неї приблизно однакові.

    Тому практично весь маркетинг зроблений за нас. Автовласник просто не зможе виїхати на дорогу без протиугінної системи. Єдине, що людина повинна для себе вирішити, це купити продукцію фірми Spetrotec (Спетротек) чи іншого виробника.
     
     
     
    Напевно, у вашій продукції цілий ряд конкурентних переваг.

    Основна - це якість. Ми купуємо обладнання для виробництва завжди найсучасніше, з максимальним рівнем якості виробництва. Якість пайки у Spetrotec (Спетротек) вища. Виробництво Spetrotec (Спетротек) від першого і останнього кроку робиться в Ізраїлі. За ціновою політикою наші системи трохи дорожчі. Але якщо реле, яке блокує двигун, ламається, машина не заведеться. Тому ми беремо Siemens або Tyco - це кращі реле на ринку електроніки в світі.

    Наше додаткова перевага - це гнучкість. Ми часто робимо індивідуальні замовлення. Після чого вони можуть запускатися в серійне виробництво. Відсоток поломки виробів - на рівні десятої частки відсотка. Це дуже мало. Ми виводимо продукцію на міжнародний ринок і перед цим вона проходить величезну кількість досліджень. Зі Spetrotec (Спетротек) тільки в Ізраїлі сьогодні їздить 500-600 тисяч машин. Дуже зручні гарантійні умови - Spetrotec (Спетротек) дає змогу клієнтові швидко і якісно обслужити систему - щоб це займало небагато часу. На даному етапі гарантія 1 рік. Кожна ситуація розглядається індивідуально і рішення приймається по кожному конкретному клієнтові.
     
     
    Висока якість вашої продукції підтверджується низкою вітчизняних і міжнародних сертифікатів.

    Наша продукція сертифікована згідно зі стандартами різних країн світу. Якщо в Ізраїлі досить сертифікату ISO, то, наприклад, у Німеччині цього мало. Щоб отримати німецький сертифікат, представники сертифікаційної комісії приїжджали до Ізраїлю на завод і особисто контролювали процес виробництва.
     
       
     
     
    З якими країнами у вас найбільш тісна співпрацю?

    Із країнами Латинської Америки - Чилі, Венесуела, Коста-Ріка, Пуерто-Ріко. У Європі - Німеччина, Англія, Італія. У Росії є представництва в Санкт-Петербурзі і в Москві. Казахстан, Азербайджан.
    Співпрацюємо з арабськими і африканськими країнами. Якщо брати в розрахунок стабільні поставки продукції протягом більш ніж двох років, то довгостроково працюємо з 28 країнами.
     
    Зараз ми ставимо перед собою мету розширити співпрацю на Україні. А «СПВ Компані Лтд» - це компанія, з якою ми бачимо розвиток співпраці на довгострокових та взаємовигідних підставах.
     
     
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору