Партнер «СПВ Компані Лтд» підприємство «Банкспецзахист»: «Ми для банків робимо все!» / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Партнер «СПВ Компані Лтд» підприємство «Банкспецзахист»: «Ми для банків робимо все!»

  • 18.04.2012

    Партнер «СПВ Компані Лтд» підприємство «Банкспецзахист»: «Ми для банків робимо все!»

    Партнер «СПВ Компані Лтд» підприємство «Банкспецзахист»: «Ми для банків робимо все!»
    Визнаний лідер. 18 років на ринку. Партнер «СПВ Компані Лтд». Це - підприємство «Банкспецзахіст». Як починали і до чого прийшли, розповів Генеральний директор Сергій Фрідлянд.
     
    Сергій Михайлович, дозвольте вас привітати з нагородою журналу «Банкір» в номінації «Кращі комплексні рішення технічної укріпленості і засобів безпечного зберігання цінностей в банках». Розкажіть, будь ласка, про історію успіху підприємства. Як ви прийшли до того, ким є на сьогоднішній день?

    Починалося все досить давно - це був 1994 рік. Принцип роботи компанії з того часу, може бути, трохи змінився, але суть його залишилася незмінною. Раніше він звучав так: «Ми для банків робимо все». Тобто, свою роботу будували на тому, що ми робимо для банку все з металу. На той момент ми робили і сейфи, і грати, і паркани, і шафи - все, що треба для безпеки банку. З того часу вимоги до безпеки змінилися. Змінилися, відповідно, і наші пропозиції. Тобто, грати на вікна вже майже ніхто не ставить, зате ставлять кулестійкі захисні конструкції для касирів. Уведено в дію стандарти по сейфах, по сховищам, по кулестійким конструкціям і т.д. Принцип той самий – асортимент, адаптований під сучасний попит. На сьогодні ми - одна з небагатьох організацій в Україні, яка для касових вузлів банків робить все: від захисту людей до захисту цінностей. Це суть нашої роботи. Звідси й ця номінація - за найкращі комплексні рішення по захисту касових вузлів.
     
     
    Сергій Михайлович Фрідлянд
     
    А як вам вдається підтримувати рівень якості на підприємстві?

    Нам вдається підтримувати якість завдяки системі управління якістю ISO 9001. Ця система регламентує не тільки якість продукції - вона аналізує систему відносин із замовниками, відносини підприємства з постачальниками, відносини всередині підприємства між співробітниками.
    Широта цієї системи полягає в тому, що в стандартах підприємства прописані регламенти. Основні моменти взаємодії підприємства і замовника. І ще ця система допомагає економити витрати «нервової енергії». У побуті, на підприємствах часто фігурують оцінки, виражені словами «правий» чи «неправий». Система не шукає «правого-неправого». Система знаходить невідповідності. При проведенні внутрішнього аудиту шукаємо не «хто правий, хто не правий», а невідповідності між тим, що написано в регламенті, і тим, що відбувається насправді. В цьому випадку скривджених немає і бути не може. Не дається оцінка фахівцеві, а дається оцінка ситуації, функціонуванню процесу.
     
    Ви приділяєте особливу увагу консультуванню клієнтів. І свого часу були відомі як компанія, яка займається безкоштовним консультуванням. Які ще особливі секрети в роботі з клієнтом?

    Справа в тому, що діяльність касового вузла з точки зору безпеки, регламентована безліччю документів і постанов різних організацій. Побачити конкретний об'єкт у всьому різноманітті вимог - Нацбанку, ДСО, пожежної охорони, під силу тільки фахівцеві, який цим займається багато років - адже є нормативи, які діють досить давно, є свіжі, деякі скасовані, деякі змінені. Саме те, що ми цим питанням займаємося багато років, дає змогу нам кваліфіковано консультувати наших замовників. Наприклад, банк приймає рішення відкрити нове відділення. Наші колеги, які прекрасно роблять касові кабіни, запропонують кабіни, наші колеги, які прекрасно роблять сейфи, запропонують сейфи, наші колеги, які прекрасно роблять двері, запропонують двері, але як це все між собою пристикується з точки зору банківських технологій, як між сейфом і касовим вузлом будуть розміщуватися цінності, як буде здійснюється інкасація, як будуть здійснюється протипожежні заходи і так далі .... Не так багато компаній в Україні, які це бачать і знають в комплексі. Вважаю, що консультації корисні і функціональні для наших замовників. Те що, вони безкоштовні - наша спеціалізація, в іншому - ми виробники.
     

     
    Скажіть, а є проекти, якими пишаєтеся найбільше?

    За роки роботи ми найбільше пишаємось нашими постійними замовниками. Оцінка нашої діяльності в тому, що незалежно від престижності об'єкта, від його рівня, місця розташування - наші постійні замовники постійно звертаються і довіряють виконання нашим фахівцям. Тому виділити один конкретний проект складно. Найбільше викликає гордість сталість співпраці.
     
    А можете назвати імена своїх клієнтів?

    Можу. «Всеукраїнський банк розвитку», «Банк ринкових технологій», Банк «Київська Русь», «Укргазбанк», «Єврогазбанк» і багато інших. Скажімо так, рідкісний банк в Україні, який нас не знає. Постійних замовників близько десятка - півтора напевно набереться. Просто не хочу перераховувати, тому що ненавмисно когось забувши, можу образити.
     
    Якщо говорити про підбір комплектуючих, чому ви вибрали співпрацю по замковій продукції з компанією СПВ?
     
    Поясню, чому. По-перше, я знімаю капелюха перед стилем роботи компанії СПВ. Це зразок європейської організації роботи в Україні.
    - Спасибі!

    Це реально. Коли ми працюємо з СПВ - ми спокійні. Не тільки за якість продукції, а й за терміни, за всі аспекти роботи, які ми вимушено і не вимушено аналізуємо згідно ISO 9001. Це перше. Друге. Компанія СПВ - одна з небагатьох в Україні, яка, крім можливості поставки продукції, має чудовий сервісний центр. Блискучий сервісний центр, який організовує роботу саме так, як потрібно замовнику. Нас цікавить в першу чергу передпродажний сервіс.

    Тобто, системи "Майстер-ключ"?

    Системи "Майстер-ключ" по депозитним замкам. На сьогодні, на превеликий жаль, немає вимог Нацбанку про оригінальність систем "Майстер-ключ" для кожного об'єкта окремо або кожного банку окремо. Ми докладаємо всіх зусиль до того, щоб кожен банк мав свою оригінальну майстер-систему. Тоді банк може бути спокійний за те, що майстер-ключ не знаходиться в сторонніх руках. Ключ клієнта не є секретом для користувача - з нього можна зняти зліпок, відбиток, копію попереднім орендарем. Компанія СПВ, мабуть, єдина, має можливість мастерізаціі замків перед продажем виробнику комірок. Всі інші компанії такої опції не пропонують. Хороша продукція повинна і добре коштувати - і замки ABLOY (Аблой) - це не найдешевші замки в Україні. Вони не можуть бути найдешевшими за своєю суттю: за місцем, де виробляються, за якістю роботи і за матеріалами, з яких вони виготовлені. Часто ми стикаємося з нерозумінням замовників - при проведенні тендерів і в порівнянні цін треба порівнювати аналогічні за технічними характеристиками вироби. Не кожен з виконавців хоче йти на прийом до керівництва та обгрунтовувати необхідність купувати дорожчу продукцію ...
    ... Адже не даремно ваш девіз «За безпеку треба платити, а за її відсутність - розплачуватися».
    Це не девіз, це - слоган. Хоча це і абсолютна правда.
     

     
    А що плануєте, яких результатів в майбутньому хочеться досягти?

    Якщо говорити про спеціалізовану продукцію для касових вузлів банків, захисту персоналу всередині будівлі банку, то на сьогодні у нас - повний спектр сертифікованих послуг.

    Ми має сертифікати і технічну можливість здійснювати посилення існуючих захисних конструкцій. Це відносно рідкісна послуга на сьогоднішній день і цікава для замовників в першу чергу тим, що не потрібно руйнувати все побудоване раніше. Досить запросити нас для виконання робіт. Ми дамо сертифікат саме на посилення, а не на серійно-заводське виробництво.

    По сейфам - освоєно з 1-го по 8-й клас, вище йти не плануємо - немає реальної потреби застосовувати сейф більш високого класу (тоді має сенс думати про сховище). Ми випускаємо двері для сховищ 2, 5, 6,7 класу, а оболонки тільки 5-го. Плануємо уважно моніторити ринок і дивитися, сховища якого класу ще будуть затребувані В цьому напрямку ми плануємо свій розвиток. Може, навіть, не стільки по оболонках, скільки по дверях сховищ.

    І, наостанок, декілька побажань, пропозицій для «СПВ Компані Лтд».

    Як я вже сказав, вашу компанію вважаю зразком європейської роботи в Україні. Дуже хочеться, щоб це співробітництво стало значно ширшим. Замки ABLOY (аблой) - це ВІП-продукція. Дуже хотілося б, щоб вони більше входили на ринок і більше застосовувалися нами за згодою наших замовників. Кожен, хто замовляє продукцію, що захищає цінності, повинен розуміти важливість якості замкової продукції. Більше просвітницької роботи, пояснення ринку переваг виробів ...

    ... Ми над цим працюємо! Спасибі!
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору