Обладнання еваковиходів на об'єктах з масовим перебуванням людей / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Обладнання еваковиходів на об'єктах з масовим перебуванням людей

  • 11.03.2011

    Обладнання еваковиходів на об'єктах з масовим перебуванням людей

    Обладнання еваковиходів на об'єктах з масовим перебуванням людей
    Ідейними ініціаторами створення замка "Антипаніка" стали європейські рятувальники, які зробили надбанням громадськості зростаючу статистику людських смертей під час пожежі.
     
    Для початку, трохи історії.
     
    - 1970 рік, Франція. На дискотеці спалахнула пожежа, загинуло 147 чоловік.
     
    - Згідно з даними МНС України, внаслідок пожежі в залі ігрових автоматів у м. Дніпропетровську на проспекті Гагаріна, 127, який стався 7 травня 2009 р. в 00:45, загинуло 9 осіб. Ще 10 постраждали. "За попередніми даними, загоряння відбулося біля відчинених дверей. Запасний вихід був закритий на замок".
     
    - Число жертв пожежі, що сталася 5 грудня 2009 р. в Росії, в Пермському нічному клубі "Кульгавий кінь" досягла 154 людей.
     
    Додати можна лише одне: більшість жертв таких НС гине від задухи, отруєння чадним газом і хімічними продуктами горіння, тому що не мають можливості швидко і оперативно залишити приміщення, де почалася пожежа.
     
    Вкрай небезпечний фактор під час лиха - нездатність людей мислити конструктивно. Особливо загрожують наслідками прояви паніки в громадських місцях. Панікуючи, натовп біля дверей, яку заклинило, здатен принести більше людських жертв, ніж вогонь. Механізм "Антипаніка" був продуманий з тим розрахунком, щоб зсередини двері відкривалися навіть від легкого поштовху руки - ніяких поворотів ключем у замковій щілині і відмикання нескінченних засувів, в той час як ззовні двері надійно закриті. Не має значення, яка основа біля вхідних дверей (металева, дерев'яна, металопластикова). Головне - щоб вони відчинялися без зусиль.
     
    Механізм "Антипаніка" сконструйовано таким чином, що навіть легкого дотику вистачить для того, щоб відкрити шлях до свободи. Сьогодні існує широкий асортимент таких пристроїв: натискні ручки (PUSH-PAD) і натискні штанги (TOUCH-BAR). Ці механізми можуть бути як з одним замковим механізмом (бічне розташування), так і з двома або трьома точками замикання (збоку, вгорі і внизу).
     
    Зазвичай, для безпеки "Антипаніка" комплектується вбудованим циліндровим замком, який може бути закритий зовні для запобігання проникненню в приміщення сторонніх осіб. Всі пристрої "Антипаніка" поставляються з вогнестійким замком, ригель якого витримує нагрівання до 1200°С. При цьому натискна штанга виготовляється з нержавіючої сталі.
     
    Звичайно, застосування "Антипаніка" деколи входить у суперечність з вимогами безпеки в тих приміщеннях, де можливе несанкціоноване відкривання дверей зсередини з метою подальших розкрадань. Наприклад, в торгових залах супермаркетів. Зрозуміло, що, для запобігання останніх, необхідно отримувати сигнал про стан дверей (відчинено / зачинено). Іноді це вирішують шляхом установки кінцевих мікровимикачів, або дверних магнітоконтактів. Але такі введення можна обійти. Плюс необхідно проводити додаткові монтажні роботи.

    Для того, щоб знайти компроміс між необхідним рівнем безпеки приміщення та безпекою людей під час НС, французькою компанією JPM, було розроблено пристрій Push Bar Alarm аварійного виходу "Антипаніка" у поєднанні з сигналізацією (рис. 1). Він об'єднує пристрої аварійного виходу з сигналізації для захисту від крадіжки при збереженні безпеки.

    рис. 1
    Пристрій «Антипаніка» Push Bar Alarm JPM (Франція)
     
    Спеціальна натискна панель «Бар» дає змогу відкривати двері і не втрачає працездатності під час пожежі протягом 2-х годин та відповідає європейським нормам EN1125.
     
    Система Push Bar Alarm також обладнана сигналізацією виходу для запобігання крадіжок. Пристрій сигналізації автономний, з автономним живленням від однієї 9-вольтової батарейки. Він видає звуковий сигнал потужністю 90 дБ, що запобігає можливості крадіжки шляхом використання аварійних виходів.

    Встановлення даного пристрою аварійного виходу не вимагає високої кваліфікації і великих витрат у його технічній підтримці. Система Push Bar Alarm може приводити в дію механізм замикання від однієї до трьох точок і має широкий спектр варіантів обробки і кольору.

    Сподіваємося, що нова система Push Bar Alarm порадує власників малих і середніх магазинів, які потребують облаштування аварійного виходу в поєднанні з контрольованістю дверей.
     
    Зазвичай в таких приміщеннях часто виникає спокуса  заблокувати аварійний вихід  з метою запобігання крадіжці. Система ж сигналізації надає рішення, яке забезпечує як безпеку своїх клієнтів, так і безпеку своїх товарів.

    Недарма на ярмарку Expoprotection 2010, на початку листопада, в якому взяли участь фахівці з області попередження і управління ризиками, система компанії JPM Push Bar Alarm була удостоєна другого місця в категорії Безпека.
     
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору