Оперативне впровадження електронних елементів в механічні системи контролю доступу / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Оперативне впровадження електронних елементів в механічні системи контролю доступу

  • 03.12.2010

    Оперативне впровадження електронних елементів в механічні системи контролю доступу

    Оперативне впровадження електронних елементів в механічні системи контролю доступу
    Сучасні офіси представляють собою складні системи переходу від одного рівня безпеки до іншого. Це зрозуміло і обумовлено необхідністю заощадження інформації, яка представляє собою комерційну таємницю. Саме тому актуальним є питання розмежування переміщень і контролю над ними.

    Якщо розглядати системи розмежування та контролю відповідно до особливостей їх роботи, то перше, з чого хотілося б почати - це механічні системи Майстер-ключ. Вони довговічні, надійні, автономні, не вимагають підведення будь-якого живлення до них і стійкі до впливу факторів навколишнього середовища. За допомогою цих систем можна ефективно розмежувати доступ робочого персоналу, домогтися того, що б кожен співробітник підприємства відкривав своїм ключем лише ті двері, які йому дозволено відкрити у відповідності зі штатним розкладом і планом доступу. При цьому немає необхідності нічого замінювати в самих дверях.

    Система Майстер-ключ може бути спроектована і зібрана на базі циліндрових механізмів стандарту EuroDin, які можуть бути просто встановлені в замки, наявні в дверях.
     
    Ці системи, будучи механічними, припускають використання механічного ключа для відкривання дверей. Це не завжди комфортно дотримуватися в дверях підвищеної прохідності, наприклад, дверях коридорів, дверях усередині відокремленого підрозділу, що має окремий вхід. З цією метою можна використовувати спеціальні рішення - фурнітуру, сумісну з врізними механічними замками, але яка поєднує в собі можливості простого електронного пристрою цифрового розмежування доступу. Це ручка з кодовою панеллю MUL-T-LOCK® CODE-IT™ (мультилок) (мал. 1).
     
    Мал. 1
    Ручка з кодовою панеллю MUL-T-LOCK® CODE-IT™
     
    MUL-T-LOCK® CODE-IT™ (мультилок) за допомогою коду, керує лише фаліевою заскочкою механічного замка. Це означає, що в нічний час приміщення замикаються ключем на ригелі замку, а в робочий час, коли замок відкритий і двері закриті тільки на заскочку, доступ надається за кодом. У звичайному стані зовнішня натискна ручка фурнітури CODE-IT™ має вільний хід (натискається, але заскочка замка не відкривається), і тільки після введення правильного коду доступу приводить в дію заскочку замку. Таким чином, можна швидко, легко і недорого організувати контроль доступу у внутрішніх дверях як офісних приміщень, так і приватних будинків.
    Звичайно ж, використовуючи тільки CODE-IT™ можна організувати просте розмежування доступу в приміщення, які не вимагають серйозного контролю над переміщенням персоналу: комори, кімнати прийому їжі, внутрішні двері підрозділів. На базі CODE-IT™ можна також організувати тимчасову систему розмежування в приміщеннях, які орендуються на певний, обмежений час. В останньому випадку, це дозволить уникнути зайвих капітальних витрат.

    Контроль доступу, аудит подій.
    Однак, повернемося до розгляду систем, які дозволять, як розмежувати, але і повністю контролювати переміщення в нашому віртуальному офісі. Наприклад, якщо у нас є ряд приміщень та / або території, де необхідно  знімати аудит подій, ми можемо скористатися картковими зчитувачами і, за допомогою контролерів отримувати контроль (у тому числі і on-line).

    Щоб забезпечити зручність при переході між двома різними рівнями безпеки, які використовують різні системи розмежування та контролю, можна скористатися системою, яка об'єднує обидва даних напрями - механічний і електронний.
    Це система MUL-T-LOCK® SynerKey™ (мультилок) (мал. 2).

    Мал. 2
    Ключ MUL-T-LOCK® MT5 SynerKey™
     
    MUL-T-LOCK® SynerKey™ (мультилок) - це механічний ключ, в головку якого вмонтовано транспондер системи контролю та управління доступом. Дане рішення добре підходить для офісних будівель, комерційних і промислових об'єктів. Рішення особливо зручне для використання в будь-яких приміщеннях з великою кількістю працівників.

    Що стосується офісів, то перераховувати переваги цієї системи для фахівців немає потреби. Розглянемо лише деякі аспекти.

    Наприклад, співробітники офісу за допомогою RF зчитувача відкривають вхідні двері, або двері своїх підрозділів. Далі, вже в своєму ареалі, вони пересуваються згідно з планом механічної системи Мастер-ключ і / або автономної системи CODE-IT™. Це, у свою чергу, вже дає змогу проводити аудит подій всередині кожного підрозділу і вести облік робочого часу.

    Аспект другий. Дана система сумісна з системою механічного розмежування доступу «Майстер-ключ»®. Таким чином, маючи офіс з вже встановленою системою «Майстер-ключ» на базі механічних циліндрів, ми можемо організувати додаткові «Острівці безпеки» всередині офісів, або ж додатково обмежити доступ до спецприміщень, наприклад, до кімнат переговорів, автостоянок, ліфтів тощо.

    Останнє особливо цікаво для готелів, де у номерному фонді використовується система «Майстер-ключ». Завдяки даній системі тепер повністю вирішується допуск гостей у двері «Загального користування»: паркінги, SPA-центри, клуби, ліфти, що ведуть на пляж і т.п., де традиційно використовуються зчитувачі карток.

    Особливістю також є те, що всі ключові головки можуть оснащуватися транспондерами або круглими, або у вигляді капсули. Це робить систему сумісною з електронним доступом RFID систем управління.

    І, найголовніше, що система MUL-T-LOCK® SynerKey™ (мультилок) може бути виконана на всіх популярних платформах механічних ключів MUL-T-LOCK (мультилок) (мультилок): 7x7®, Integrator®, Classic®, Interactive®, а також на нових платформах п'ятого покоління MT5®.

    Повна приватність.
    Природно, що в кожному офісі є так звані приміщення класу VIP, які вимагають особливого контролю та доступу. Часом вимоги такі, щоб цей контроль і доступ здійснювалися тільки однією людиною або дуже обмеженою кількістю осіб. Саме щоб організувати такий, відособлений контроль і доступ на дверях, де вже встановлені механічні циліндрові замки, пропонується унікальна за своєю суттю система електронно-механічного циліндрового механізму KNOCK N'LOCK® (нок ен лок)  (мал. 3).

    Суть даної системи полягає в тому, що механічна складова зібрана в корпусі, який за розмірами і формою нагадує стандартний замковий циліндровий механізм. Таким чином, він може бути встановлений в будь-якій механічний замок циліндрового типу замість старого циліндра. Електронна ж частина управління розташована у внутрішній, поворотно-тумблерній частині, яка одночасно служить для вільного відкривання дверей з внутрішньої сторони приміщення, тобто для вільного виходу  у разі надзвичайної ситуації.

    Мал. 3
    Циліндровий механізм KNOCK N'LOCK®
     
    KNOCK N'LOCK® (нок ен лок) це нова лінійка замків, яка об'єднує краще в механіці і електроніці, має високий рівень захищеності шифрування. Фактично, це дозволяє використовувати по-справжньому розумну систему. Це означає, що Ви можете закрити двері і бути впевненими в тому, що той, хто не має авторизованого ключа, не зможе її відкрити. Більше того, Ви можете дуже просто змінити параметри доступу до цих дверей або будь-який інший параметр у вашій системі.

    «Knock Code Technology» (технологія кодованого удару) - технологія бездротової передачі даних за допомогою серії ударів через тверді матеріали: метал, дерево, скло, пластмаса і т.п. Фізичний код доступу, що складається з 4-х, 5-ти або 6-ти цифр і має 1000000 можливих комбінацій, передає серію з 17 ударів. Це криптостійка комбінація тимчасових інтервалів між ударами, яка змінюється з кожною передачею фізичного коду і має егімілліарди (мільярда мільярдів) варіантів.

    Циліндр KNOCK N'LOCK® (нок ен лок) має функцію аудиту 1000 останніх подій і функцію затримки відкриття до 15 хвилин. Можливо організувати відкривання одного замку двома, або кількома брелоками. Кількість ключів-брелоків, які можна прописати в пам'ять замку - 500.

    Циліндр KNOCK N'LOCK® (нок ен лок) повністю автономний, тому Вам не потрібно ніяких додаткових проводів, ніякої мережі для підключення. Потрібні тільки кілька простих програмних інструментів, щоб змінити або розширити Вашу систему в процесі її модернізації та розширення. При цьому, саме програмування може здійснюватися як вручну, так і за допомогою комп'ютера. У нашому випадку ми маємо циліндровий механізм, який неможливо відкрити за допомогою маніпулювання, так як сам циліндр не має звичної замкової щілини.

    Мал. 4
    Ключ-брелок Knock N'Lock®
     
    Ключем же служить спеціальний брелок з клавіатурою для набору коду (мал. 4), а все електронне шифрування знаходиться у внутрішній поворотної частини циліндра. При цьому циліндр реагує тільки на той ключ-брелок, який в ньому прописаний. Таким чином, навіть якщо зловмисник підглянув код, який Ви набрали на панелі брелока, то він не зможе відкрити замок, навіть купивши такий же брелок, оскільки останній не прописаний у замку. І навпаки, вкраденим брелоком не можна буде відкрити замок, тому що той, хто його вкрав, не знає коду. Господарю ж, якщо він раптом втратив брелок, достатньо придбати його і прописати в циліндр з допомогою Майстер-коду і почати його використовувати. При цьому Майстер-код втрачати / забувати не можна. Кожен ключ-брелок KNOCK N'LOCK® (нок ен лок) повністю персоналізований під кожного користувача. Це дає гнучкість, коли потрібно внести зміни та забезпечити безпеку, тому що завжди є можливість відмінити права доступу для втрачених ключів.

    Отже, Ви отримуєте гнучкість і захищеність електроніки в поєднанні з надійністю механічної системи замикання.

    Як говорилося раніше, систему можна програмувати за допомогою спеціального програмного забезпечення комп'ютера. Запрограмована система дозволяє отримувати ЖУРНАЛ ПОДІЙ з датою і часом. Пам'ять журналу подій циліндра зберігає 1000 останніх записів. Журнал подій циліндра показує дату і час події, коли і який ключ-брелок відкривав (або намагався відкрити) даний циліндр. Зчитування інформації з циліндра відбувається шляхом його з з'єднання з ноутбуком або КПК за допомогою спеціального кабелю з оптичним роз'ємом з боку циліндра і USB-роз'ємом, з боку комп'ютера.

    Застосування комп'ютера та спеціального програмного забезпечення дає змогу застосовувати ще ряд корисних функцій, наприклад:
    -   віддалене прописування ключа-брелока до віддаленого замку;
    -   віддалену заборону доступу ключа-брелока до віддаленого замку;
    -   завдання певному брелоку (або групі брелоків) одноразового доступу до замку, або доступу на певну кількість разів (1,2,3, ...).

    Гнучкість системи також полягає в тому, що відсутні будь-які дротові з'єднання. Циліндр і ключ-брелок - ось все, що вам потрібно. Електроживлення здійснюється від батареї, вбудованою у внутрішню поворотну частину циліндра. Батарея може бути легко замінена. Харчування - літієвий елемент 3 V, тип 123. При 10 циклах відкривання-закривання на день, батареї живлення в середньому вистачає на 3-4 роки. Якщо, раптом, батарея повністю «сіла» і Ви забули її замінити, то замок всередині сформує останній імпульс на відкривання і, після відкриття брелоком, буде залишатися у відкритому стані до заміни батареї.

    Повна установка даної системи так само проста, як і встановлення звичайних циліндрів на механічні замки. Але при цьому Ви отримуєте унікальну, захищену і таку, що не має аналогів систему приватного контролю доступу, яка повністю захищена від будь-яких втручань ззовні і від зазіхань на Вашу приватну безпеку та таємницю.
Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору