Інноваційна технологія дверних дотягувачів ABLOY® - захист дверного механізму та контроль доступу в приміщення / SPV Company Ltd. – генеральний імпортер провідних технологій безпеки і декору!
Новини компанії
Статті та огляди
Головна > Інфоцентр > Статті та огляди > Інноваційна технологія дверних дотягувачів ABLOY® - захист дверного механізму та контроль доступу в приміщення

  • 20.01.2017

    Інноваційна технологія дверних дотягувачів ABLOY® - захист дверного механізму та контроль доступу в приміщення

    Інноваційна технологія дверних дотягувачів ABLOY® - захист дверного механізму та контроль доступу в приміщення

    Дверні дотягувачі – це механічні пристрої, які застосовуються для автоматичного зачинення відкритих дверей та захисту дверних конструкцій, шляхом контролю операцій відчинення та зачинення дверей.

    Внутрішня конструкція механізмів дверних дотягувачів, які найбільш поширені на ринку, є двох типів:

    1. Стандартна – з шестернею та зубчатою рейкою, тобто технологія з гідравлічним контуром та механічною рейковою передачею моменту. Дана технологія забезпечує плавний рух в досить широкому класовому діапазоні та дозволяє більш сильне притискання дверного полотна в момент стиснення дверного ущільнювача, а також швидке захлопування язичка замка чи роликової заскочки замка.

    При відкриванні дверей відбувається стискання пружини

    При закриванні дверей відбувається розпрямлення пружини

    2. Інноваційна – з кулачковим механізмом, тобто технологія у якій в якості передаточної ланки між пружинним елементом та шпинделем використовується спеціально профільований кулачок серцевидної форми. Дана технологія забезпечує можливість міняти профіль кулачка, а відтак і можливість міняти й будь-яку характеристику самого моменту.

    Аналізуючи обидва типи внутрішньої конструкції дверних дотягувачів, заводи-виробники дійшли висновку, що ефективність першої технології значно програє за умови використання тяги із ковзним каналом. А завдяки застосуванню у дверних дотягувачах кулачкової технології стало можливим задавати характеристики моменту механічного зусилля з більш зручним відчиненням дверей і її більш надійним зачиненням. До того ж, коефіцієнт корисної дії дверного дотягувача кулачкового типу при використанні ковзної тяги є значно вищим, ніжу дверного дотягувача зі стандартною ричажною тягою.

    SPV Company Ltd. представляє дверні дотягувачі ABLOY® кулачкового типу найпоширеніших моделей, які монтуються як на поверхні (накладного типу), так і приховано (врізного типу).

    Чому ми обрали саме дверні дотягувачі ABLOY® кулачкового типу: 

    Універсальність. У моделях дверних дотягувачів ABLOY®  кулачок одночасно виконує функцію осі. В залежності від своєї конструкції кулачок має вигляд симетричного серця. Кулачок знаходиться між відкриваючим і гальмівним поршнями та стикається з ними за допомогою роликів. При відкриванні дверей кулачок досить рівномірно стискає пружину за допомогою відкриваючого (робочого) поршня. Коли пружина розтискається, відкриваючий поршень рухається назад у зворотному напрямку, а кулачок переміщується у своє вихідне положення. При цьому гальмівний (демпферуючий) поршень уповільнює рух дверного полотна.

    Дизайн. Основні переваги сучасного закритого дизайну корпусу та тяги дверних дотягувачів:

    > унікальні деталі як корпусу дверного дотягувача, так і ковзної тяги є завжди прихованими у способі монтажу від постійного огляду;

    > дизайн завжди легко поєднується з декором в плані архітектури та дизайнерського рішення;

    > зовнішній вигляд комфортно та м’яко поєднується із ручками, дверною фурнітурою та іншими високоякісними продуктами як у європейському, так і чисто ABLOY®  скандинавському стилі;

    > рифленність поверхні декоративної кришки корпусу дверного дотягувача, окрім зовнішньої привабливості, додає ще й зручність та комфорт під час встановлення дотягувача або при виконанні робіт з функціонального регулювання робочих положень дверного дотягувача.

    Пластикові декоративні кришки корпусу  доступні до спецзамовлення в чорній, коричневій, латунній, алюмінієвій та білій обробках. Металеві корпуси виготовляються з нержавіючої сталі та полірованої міді.

    Стійкість. Двері, які автоматично закриваються після того, як людина переступила поріг приміщення в будівлі ще й додатково зберігають тепло в середині приміщення. На додаток до економії енергії, дверні дотягувачів ABLOY®, як і інша продукція ABLOY®, виготовлені із дотриманням принципів сталого використання в зазначені терміни їх експлуатації та в рекомендовані строки їх заміни та переробки.

    Протипожежний стандарт. На додаток до безпеки, доступності, довговічності і практичності дверні дотягувачів ABLOY® кулачкового типу відповідають й усім вимогам пожежного закриття дверей та вимогам пожежного та проти димного захисту дверей на основі підтверджених вимогами стандартів EN для будівельної галузі за такими технічними критеріями: сила утримання, ефективність, функціональність, інформативність про виріб та його маркування, методи та процедури випробувань, а також у відповідності до лондонського закону про дискримінацію інвалідів за методом легкості відкриття дверей.

    Зручність. Дверні дотягувачі ABLOY® кулачкового типу забезпечують легке відкривання дверей у громадських будівлях та на корпоративних об'єктах в контрольованій формі для полегшення доступу до приміщення чи забезпечення виходу з приміщення для всіх груп користувачів, що у свою чергу забезпечує гармонійне поєднання відчинення й зачинення дверей із навколишнім середовищем.

    Потік навантаження. Дверні дотягувачі ABLOY® кулачкового типу надійно закривають навіть великогабаритні двері після кожного їх відчинення з метою запобігання будь-яких загроз безпеки.

    Громадські будівлі та корпоративні об’єкти. У громадських будівлях та на корпоративних об’єктах існує багато типів дверей, на яких дверні дотягувачі ABLOY® кулачкового типу гарантовано забезпечуватимуть надійну роботу і непомітність в будь-яких умовах використання.

    На практиці дверні дотягувачі є особливо важливим елементом при застосуванні системи контролю доступу, а також при встановленні протипожежних дверей, дверей на точках евакуаційного або аварійного проходу чи виходу, а також на дверях вхідної групи, як такі пристрої, що гарантовано забезпечують безпечне зачинення дверей. 

Дивіться також
Більше інформації
lock.ua SPV Company Ltd. YouTube SPV Company Ltd. Facebook SPV Company Ltd. Instagram
Вгору